Informatie

WWF Oasis - Toscane

WWF Oasis - Toscane

Bosco di Bottaccio
Gemeenten: Capannori (LU) en Bientina (PI)
LOasi beslaat een oppervlakte van 20 hectare met een moerassig gebied met een centrale vijver, een origineel oeverbos en enkele marginale graslandgebieden. Direct beheer van WWF in overleg met de gemeente Capannori.
Andere informatie Hout van Cornacchiaia
Gemeente: Pisa (PI)
LOasi beslaat een gebied van 87 hectare met een rijke bosvegetatie die fossiele duinen (steeneik) en intergemeentelijke hygrofiele bosbekkens heeft gekoloniseerd. Beheer van het WWF in overleg met het regionale natuurpark Migliarino-San Rossore.
Natuurpark Migliarino-San Rossore Bosco Rocconi
Gemeente: Roccalbegna (GR)
LOasi, eigendom van het WWF, beslaat een wild gebied van 130 hectare dat wordt bezet door uitgestrekte bossen die smalle rotsachtige ravijnen afbakenen die afkomstig zijn van de erosieve werking van de Albegna-rivier en de Rigo-stroom die er helder en onstuimig doorheen stroomt.
Andere informatie Campocatino
Gemeente: Vagli di Sotto (LU)
Oasi Lipu is sinds 1994 gelegen in het prachtige landschap van de Apuaanse Alpen, in het noorden afgesloten door de toppen van Monte Pisanino en ten zuiden van Monte Sumbra. Het beslaat een oppervlakte van 80 hectare en is opgenomen in het Regionale Park van de Apuaanse Alpen.
Andere informatie Duinen van Forte dei Marmi
Gemeente: Forte dei Marmi (LU)
Loasi, rechtstreeks beheerd door het WWF in overleg met de gemeente Forte dei Marmi, beslaat een gebied van 7 hectare dat bestaat uit intacte duinen met een typische Pasammophilous plantenassociatie; er is ook een botanische tuin.
Andere informatie Duinen van Tirrenia
Gemeente: Pisa (PI)
LOasi, rechtstreeks beheerd door het WWF in overleg met de gemeente Pisa, beslaat een oppervlakte van 24 hectare van de oorspronkelijke duinkuststrook (met een hoogte tot 10 meter), die een rijke mediterrane struikgewas bevat.
Andere informatie Burano meer
Gemeente: Capalbio (GR)
LOasi beslaat ongeveer 400 hectare en wordt rechtstreeks beheerd door het WWF, en het kustmeer wordt van de zee gescheiden door een bijna intacte duin met knuffelige jeneverbes en andere typische struiken van de mediterrane struikgewas. De omtrekbanden zijn bezet door riet.
Andere informatie Chiusi-meer
Gemeente: Chiusi (SI)
LOasi, uitgebreid met 8 hectare en direct beheerd door het WWF, beslaat het zuidelijke deel van het gelijknamige meer, gekenmerkt door ondiep water en gekoloniseerd door waterplanten. De wilgen en het rietbed dat aan de oevers grenst, herbergen een belangrijke garzaia.
Andere informatie Marena meer
Gemeente: Bibbiena (AR)
LOasi, rechtstreeks beheerd door het WWF, beslaat een oppervlakte van 7 hectare, bestaande uit een vijver van kunstmatige oorsprong omgeven door een loofbos en een oude herbebossing van naaldbomen. Veel vogelsoorten herbergen de vijver.
Andere informatie Lagune van Orbetello
Gemeente Orbetello (GR)
LOasi, met een oppervlakte van 800 hectare en rechtstreeks beheerd door WWF (waarvan sommige gebieden eigendom zijn), beslaat een deel van de westelijke lagune, waar slibeilandjes zijn begrensd door zeekraal; de zanderige tombolo heeft een mediterrane scrubband.
Andere informatie Padule van Bolgheri
Gemeente: Castagneto Carducci (LI)
LOasi, beheerd door het WWF in samenwerking met het landgoed Incisa della Rocchetta, beslaat een oppervlakte van 513 hectare langs de Toscaanse kust, waar gecultiveerde, onbebouwde, natte weiden, overstroomde bossen, vijvers, rotsblokken en zandstranden zijn.
Andere informatie Orti-Bottagone moeras
Gemeente: Piombino (LI)
LOasi, met een oppervlakte van 92 hectare en rechtstreeks beheerd door WWF (een deel van het gebied is eigendom van WWF), beslaat een kustrelictmoeras bestaande uit twee aangrenzende wetlands: het brakke moeras van de tuinen en het zoetwatermoeras van de Bottagone.
Andere informatie Ronchi park
Gemeente: Massa (MS)
Het educatieve park, direct beheerd door WWF in overleg met de gemeente Massa, beslaat een gebied van 1,5 hectare in een kustgebied met originele milieukenmerken in het Ronchi-gebied van Marina di Massa.
Andere informatie Porta meer en kliffen
Gemeenten: Montignoso (MS) en Pietrasanta (LU)
LOasi, beheerd door het WWF in samenwerking met de gemeenten Montagnoso en Pietrasanta en andere entiteiten, beslaat een gebied van 159 hectare langs het wrak van een kustmeer aan de voet van de Apuaanse uitlopers, met groot riet en gewone bossen.
Andere informatie Val di Rose
Gemeente: Sesto Fiorentino (FI)
LOasi, rechtstreeks beheerd door het WWF namens de Universiteit van Florence, beslaat een belangrijk herpetologisch gebied van 2 hectare van aanzienlijk naturalistisch belang. Het bevat een systeem van vijvers dat is gecreëerd voor de bescherming van lokale amfibieënpopulaties.
Andere informatie Vulci
Gemeente: Manciano (GR)
LOasi, beheerd door het WWF in overeenstemming met Enel, ligt aan de grens met Lazio en ontwikkelt zich langs de benedenloop van de rivier de Era die uitmondt in een kloof bedekt met mediterrane vegetatie; een dam is ontstaan ​​uit een moerasgebied met oeverbos
Andere informatie Oasis LIPU Massaciuccoli
Gemeente: Massarosa (LU)
Het Chiarone-natuurreservaat wordt sinds 1985 beheerd door de LIPU, in overleg met de regionale parkautoriteit van Migliarino-San Rossore-Massaciuccoli. Het beslaat een gebied van 60 moerassige hectares, dicht bij de heuvels van Massarosa.
Andere informatie


Video: Senerchia con drone oasi della caccia wwf (Oktober 2021).