Diversen

Wat is het verschil tussen wintergras en zomergras?

Wat is het verschil tussen wintergras en zomergras?

Barbara Henry / iStock / Getty Images

Raaigras is een grasgras met een koel seizoen dat in de winter vaak te hulp komt bij slapende grassen van het warme seizoen. Het is een gewone bewoner van wintergazons in het zuiden, maar het wordt vaak verward met een ander niet-gerelateerd gras met een vergelijkbare naam.

Ryegrass voor winterkleur

Sommige soorten grasgras voor het warme seizoen dat gewoonlijk wordt gekweekt in de hardheidszones 6 tot 10 van het Amerikaanse Department of Agriculture, zoals zoysiagrass (Zoysia spp., Winterhard in USDA zones 6 tot 9) en Bermuda-gras (Cynodon spp., Winterhard in USDA zones 7 tot 10), hebben het nadeel dat ze inactief worden en bruin worden als het weer koel wordt in de winter. Een oplossing voor dat probleem is om de grasmat door te zaaien met raaigras (Lolium spp.), Een koelseizoengras dat zijn groene kleur behoudt gedurende de winter en dan sterft in de lente, waardoor het warme seizoengras het weer overneemt als het krijgt zijn kleur terug. Wanneer ze op deze manier worden gebruikt, wordt de combinatie van de twee grassen vaak aangeduid als winterraaigras.

Eenjarige en meerjarige raaigrassen

Engels raaigras (Lolium perenne) heeft de voorkeur voor doorzaaien in de winter in warme klimaten omdat het een betere grasmat geeft dan eenjarig raaigras (Lolium multiflorum). Jaarlijks raaigras sterft in de lente, dus het is minder waarschijnlijk dat het zal concurreren met het gevestigde warme seizoengras als het weer warmer wordt. Engels raaigras is winterhard in USDA zones 7 en lager, dus het zal waarschijnlijk later in de lente aanhouden dan eenjarig raaigras. Het verdraagt ​​echter geen hitte en droogte, dus het is onwaarschijnlijk dat het lang zal overleven in warme, droge klimaten.

  • Sommige soorten grasgras voor het warme seizoen die veel worden gekweekt in de hardheidszones 6 tot 10 van het Amerikaanse Department of Agriculture, zoals zoysiagrass (Zoysia spp., Jaarlijks raaigras sterft in de lente, dus het is minder waarschijnlijk dat het zal concurreren met het gevestigde warme seizoen. graszoden als het weer warmer wordt.

Raaigras in de zomer

Engels raaigras kan mogelijk overleven in beschutte, schaduwrijke delen van het gazon, en als het gedurende het zomerseizoen aanhoudt, kan het problemen veroorzaken omdat het concurreert met het warme seizoengras. Raaigras is ook vatbaar voor ziekten bij warm weer, dus het is op zichzelf geen goed grasmat voor alle seizoenen in warme klimaten. Zowel eenjarige als meerjarige raaigrassen kunnen concurreren met de gevestigde warme seizoensgrassen tijdens bijzonder koele lentes, dus het kan nodig zijn om de groei van raaigras in de lente te ontmoedigen. Door de bemesting in maart te stoppen en heel dichtbij te maaien, wordt het raaigras gedood en kan het warme gras het overnemen.

Raaigras versus Rogge

Raaigras wordt soms verward met rogge (Secale cereale), een eenjarig graangras dat gewoonlijk wordt verbouwd voor zijn graan of als voedergewas voor vee of dieren in het wild. Het onderscheid is verder verwarrend dat sommige soorten rogge de koude winters kunnen overleven en worden geteeld als winterbedekkingsgewas op akkers en weilanden; deze variëteiten worden vaak winterrogge genoemd, maar ze zijn niet verwant aan raaigras en worden nooit gebruikt als grasmat.


Bekijk de video: Britains en Siku remote control (November 2021).