Collecties

Hoe te meten voor een tuinrand

Hoe te meten voor een tuinrand

Tuinranden van hout, steen, baksteen of kunststof dienen om een ​​tuin af te bakenen als de lijst van een foto. Verder kunnen ze verschillende elementen van het landschap met elkaar verbinden wanneer tuinders dezelfde materialen door het hele terrein gebruiken. Het meten voor een tuinrand omvat het gebruik van eenvoudige hulpmiddelen en een beetje wiskunde.

Meet de hele buitenrand van uw tuin. Kies het punt van de geplande installatie voor de meest nauwkeurige meting. Het bepalen van deze maat voor een rechte lijn vereist een eenvoudige meting met het meetlint. Markeer dit cijfer, inclusief randen.

  • Tuinranden van hout, steen, baksteen of kunststof dienen om een ​​tuin af te bakenen als de lijst van een foto.
  • Het bepalen van deze maat voor een rechte lijn vereist een eenvoudige meting met het meetlint.

Leg een stuk touw rond de rand van een onregelmatig gevormde tuin. Zorg ervoor dat u alle curven en inkepingen opneemt. U kunt deze methode ook gebruiken voor een vierkante of rechthoekige tuin voor een nauwkeurigere meting.

Maak een hash-markering op het touw met de marker of knip het op de juiste plek af om de hele omtrek van de tuin te bepalen.

Leg de hele lengte van het touw uit en meet de lengte met het meetlint. Noteer dit cijfer als de totale lengte van uw rand.

Meet de lengte van een stuk tuinrandmateriaal van begin tot eind. Dit omvat losse stenen, plastic randen, spoorbielzen of welk materiaal u ook wilt gebruiken. Schrijf deze metingen op.

  • Leg een stuk touw rond de rand van een onregelmatig gevormde tuin.
  • Maak een hash-markering op het touw met de marker of knip het op de juiste plek af om de hele omtrek van de tuin te bepalen.

Neem uw totale aantal uit stap 1 of stap 4 en tel 2 tot 4 voet bij deze meting op. Deze extra zorgt voor fouten bij het zagen, gebroken stenen of hoeken die tijdens de installatie moeten worden aangepast. Als u meer kantenproduct bij de hand heeft, zorgt u voor een perfecte randinstallatie. Elk extra product kan worden opgeslagen voor toekomstige vervanging.

Verdeel de totale lengte van de rand door de maat van de afzonderlijke randstukken. Dit cijfer geeft het totale aantal benodigde secties, stenen of stukken weer.

Tuinranden moeten worden geïnstalleerd op basis van de aanbevelingen van de fabrikant.


Bekijk de video: Bordiflex - zet een mooie en duurzame afboording in 1-2-3 (November 2021).