Informatie

Hoe de bloei in planten te vergroten

Hoe de bloei in planten te vergroten

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Bloeiende planten, zowel binnen als buiten, kunnen worden aangemoedigd om vaker te bloeien en meer bloemen te produceren gedurende het groeiseizoen. Hoewel niet alle planten overvloedige bloeiers zijn, kunnen veel eenjarigen worden aangemoedigd en getraind om meer bloemen te produceren. Zelfs rozen kunnen, met de juiste zorg, productiever worden. Uitzonderingen op de regel zijn vaste planten, die meestal maar één keer bloeien voordat ze weer inactief worden. Een paar tips zullen er echter voor zorgen dat vaste planten meer bloemen krijgen.

Volg de instructies voor de voorkeur voor zonlicht voor elke plant. Sommige planten hebben volle zon nodig, terwijl andere het beter doen in halfschaduw of zelfs in volledige schaduw. Planten en zaden die in tuinwinkels worden gekocht, hebben meestal tags of instructies die aangeven hoeveel zon de plant moet krijgen. Volg deze instructies nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat uw planten de juiste hoeveelheid licht krijgen om productief te zijn.

  • Bloeiende planten, zowel binnen als buiten, kunnen worden aangemoedigd om vaker te bloeien en meer bloemen te produceren gedurende het groeiseizoen.
  • Een paar tips zullen er echter voor zorgen dat vaste planten meer bloemen krijgen.

Bemest planten regelmatig. Eenjarigen moeten wekelijks worden bemest met een mengsel van plantenvoeding en water. Vaste planten hebben doorgaans niet zoveel kunstmest nodig, maar ze kunnen profiteren van tweemaandelijkse bemesting. Volg de instructies op het etiket van de meststof voor toedieningsdoseringen en frequentie.

Geef planten regelmatig water. Planten hebben veel water nodig om bloesems te produceren. Veel soorten, zoals petunia's, hebben in elke bloei een hoog watergehalte. Door gedurende het groeiseizoen voldoende water te geven, zullen de planten gezond genoeg zijn om meer bloemen te produceren. De meeste planten moeten dagelijks worden bewaterd, vooral in warme en droge klimaten.

  • Bemest planten regelmatig.
  • De meeste planten moeten dagelijks worden bewaterd, vooral in warme en droge klimaten.

Deadhead oude bloemen. Planten produceren meestal niet meer bloemen op een stengel met een dode bloem erop. Verwijder dode bloemen zodra ze afsterven en de plant zal zijn energie kunnen richten op het produceren van meer bloemen. Knip de dode bloei direct onder de bloesem af met een tuinschaar.

Bewaak en verwijder ongedierte in de tuin. Gestresste planten produceren niet zoveel bloemen als niet-gestreste planten, en ongedierte in de tuin is vaak de oorzaak van stress. Controleer uw bloementuin op bladluizen en kleine insecten. Pas regelmatig pesticiden toe als er een aanhoudend probleem is met insectenplagen. Volg de instructies op het productetiket voor toedieningssnelheden en frequentie.

  • Planten produceren meestal niet meer bloemen op een stengel met een dode bloem erop.
  • Verwijder dode bloemen zodra ze afsterven en de plant zal zijn energie kunnen richten op het produceren van meer bloemen.

Verhoog de luchtvochtigheid voor kamerplanten. Bloeiende kamerplanten produceren meer bloemen als ze in een vochtige omgeving staan. Plaats een kleine luchtbevochtiger in de buurt van uw planten om de luchtvochtigheid in de kamer te verhogen. Als je huis droog is of als je meerdere planten op verschillende plekken in huis hebt staan, overweeg dan een luchtbevochtiger voor het hele huis.


Bekijk de video: De woestijn zal bloeien als een roos (November 2021).