Diversen

De best bloeiende potplanten voor een balkon

De best bloeiende potplanten voor een balkon

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Een balkon kan zware omstandigheden opleveren voor bloeiende potplanten. Als er geen schaduw beschikbaar is, zorgt zonlicht voor extreme temperaturen op de balkonruimte en kan de grond in potplanten uitdrogen.

Balkon voorwaarden

De beste bloeiende potplanten voor een balkon zijn die welke extreme hitte en uitdroging kunnen weerstaan, omdat potplanten de neiging hebben om oververhit te raken in de zon, vooral als ze in een kleine ruimte staan. Planten die zich aan deze omstandigheden kunnen aanpassen, doen het meestal het beste op balkons.

Aanbevolen bloeiende planten voor containers

Aanbevolen bloeiende planten voor containers op balkons zijn petunia, geranium, alyssum, madeliefjes en goudsbloemen. Deze bloeiende planten zijn in hoge mate aanpasbaar aan de omstandigheden van containers en kunnen hitte en periodes van droge grond verdragen.

AAS bekroonde rassen

Van bijzonder belang zijn de winnende variƫteiten van All-America Selections, waaronder de winnaar van 1998 Prism Sunshine petunia, de winnaar van 2010 Moonsong Deep Orange goudsbloem en de winnaar van 2002 Black Velvet Rose geranium. AAS-winnaars worden gekozen voor superieure tuinprestaties tijdens onpartijdige onderzoeken in Noord-Amerika.

  • Een balkon kan zware omstandigheden opleveren voor bloeiende potplanten.
  • De beste bloeiende potplanten voor een balkon zijn die welke extreme hitte en uitdroging kunnen weerstaan, omdat potplanten de neiging hebben om oververhit te raken in de zon, vooral als ze in een kleine ruimte staan.


Bekijk de video: Eetbare planten: 3 ideetjes voor op je terras of balkon (November 2021).