Diversen

Onderhoud van Russische salie

Onderhoud van Russische salie

Russische salie (Perovskia atriplicifolia) is een overblijvende onderstruik die gewoonlijk wordt gekweekt vanwege zijn spitsen van bloemen, zilverachtige bladeren en relatief groeigemak. Russische salie bloeit in de lente en zomer en produceert talloze stengels van lichtblauwe bloemen. Zowel de stengels als het blad produceren een krachtig aroma wanneer ze worden geplet, hoewel de geur niet als geurig wordt beschouwd. Inheems in het Midden-Oosten, gedijt Russische salie in winterzones 5 tot en met 9 en vormt een ideale massaplanting of toevoeging aan gemengde borders in de Verenigde Staten.

Plant Russische salie halverwege de lente nadat alle gevaar voor vorst voorbij is. Kies een plantlocatie die de hele dag door veel zonlicht krijgt en die bestaat uit goed doorlatende, vochtige, vruchtbare grond. Ruimte Russische salie planten minstens 3 tot 4 voet uit elkaar.

  • Russische salie (Perovskia atriplicifolia) is een meerjarige onderstruik die gewoonlijk wordt gekweekt vanwege zijn spitsen van bloemen, zilverachtige bladeren en relatief gemakkelijke groei.
  • Russische salie bloeit in de lente en zomer en produceert talloze stengels van lichtblauwe bloemen.

Verspreid een laagje mulch van 1 tot 2 inch over de grond rond Russische salie om isolatie te bieden, vochtretentie te verbeteren en onkruid te stunten. Zorg ervoor dat de mulch geen enkel deel van de plant raakt, omdat dit het risico op ziekte vergroot. Laat voor het beste resultaat enkele centimeters ruimte tussen de mulch en de basis van de plant.

Geef in de lente, zomer en herfst eens per week Russische salie water om te voorkomen dat de wortels volledig uitdrogen. Verminder de besproeiingsfrequentie tijdens de winter tot eenmaal per twee weken in de zones 7 tot en met 9. Geef in de winter geen water in de zones boven 7. Laat de grond bij elke toepassing weken tot een diepte van 10 tot 15 cm om voor voldoende vocht te zorgen.

  • Verspreid een laagje mulch van 1 tot 2 inch over de grond rond Russische salie om isolatie te bieden, vochtretentie te verbeteren en onkruid te stunten.
  • Geef in de lente, zomer en herfst eens per week Russische salie water om te voorkomen dat de wortels volledig uitdrogen.

Voer planten één keer per jaar in de late lente met behulp van een meststof met langzame afgifte om gedurende het groeiseizoen geleidelijk voedingsstoffen in de grond af te geven. Na het aanbrengen licht water geven om de mestkorrels op te lossen en te voorkomen dat de plant de wortels beschadigt. Breng aan volgens de aanwijzingen van de fabrikant voor het beste resultaat.

Snoei Russische salie in de late winter, net voordat de actieve groei in de lente weer hervat wordt. Gebruik een snoeischaar om alle stengels op de grond af te knippen, wat de plant verjongt en nieuwe groei stimuleert.

Russische salie geplant in halfschaduw zal overleven, maar wordt vaak langbenig en vereist uitzetten. Plant op de meest zonnige plek die mogelijk is voor een optimale groei.

Populaire biologische mulchs zijn onder meer gehakte bladeren, gemaaid gras en dennenstro, waarvan de Russische salie er allemaal goed uitziet.


Bekijk de video: HHNK Najaarsschouw Hoe maak je de sloot schoon? (Oktober 2021).