Collecties

Hoe bleekmiddel te gebruiken als tuinfungicide

Hoe bleekmiddel te gebruiken als tuinfungicide

Hemera Technologies / Photos.com / Getty Images

Het is gewoon dom om perfect goede plantpotten en -containers aan het einde van het seizoen weg te gooien, wanneer het zo gemakkelijk is om ze op te slaan en voor onbepaalde tijd opnieuw te gebruiken. Het is ook gemakkelijk om de tuinschimmels van vorig jaar per ongeluk te recyclen. Een van de meest voorkomende schimmelziekten die van jaar tot jaar aanhoudend op potten blijven, zorgt ervoor dat de gevreesde zaailingenmoordenaar dempt. Zelfs als de containers er schoon uitzien, kun je met het blote oog geen schimmelsporen zien. Zoek niet verder dan uw wasruimte voor een krachtig desinfectiemiddel dat u als tuinfungicide kunt gebruiken. Het enige dat je nodig hebt, is wat tijd en wat bleekmiddel om je containers te recyclen en je planten goedkoop te beschermen tegen vaak fatale ziekteverwekkers.

Desinfecteren van niet-poreuze voorwerpen

Stap 1

Schuur niet-poreuze tuinpotten, bakken, platen en gereedschap met een harde schrobborstel. Gebruik warm kraanwater en vloeibare Castiliaanse zeep of niet-ontvettende afwasmiddel. Spoel grondig af met warm water. Een goede reiniging is nodig, want hoewel bleekmiddel sterk is, kan het geen vuil en puin binnendringen.

  • Het is gewoon dom om perfect goede plantpotten en -containers weg te gooien aan het einde van het seizoen, wanneer het zo gemakkelijk is om ze op te slaan en voor onbepaalde tijd opnieuw te gebruiken.
  • Het enige dat je nodig hebt, is wat tijd en wat bleekmiddel om je containers te recyclen en je planten goedkoop te beschermen tegen vaak fatale ziekteverwekkers.

Stap 2

Trechter 1 1/2 kopjes huishoudelijk bleekmiddel in een schone plastic melkkan van 1 gallon om een ​​effectief 1-tot-9 tuinfungicide te maken. Markeer het bleekmiddelniveau op de kan met een permanente marker, zodat u de volgende keer dat u de oplossing maakt niet langzamer hoeft te meten. U krijgt de beste resultaten als u elke keer dat u tuinfungicide nodig heeft, een nieuwe batch mengt.

Stap 3

Vul de kan met koud leidingwater. Sluit het stevig af en schud om de ingrediënten grondig te combineren. Label de kan duidelijk.

Stap 4

Week niet-poreuze tuinartikelen minstens 10 minuten in de bleekoplossing. Was goed met niet-ontvettende afwasmiddel of vloeibare Castillaire zeep. Afspoelen met heet water.

  • Trechter 1 1/2 kopjes huishoudelijk bleekmiddel in een schone plastic melkkan van 1 gallon om een ​​effectief 1-tot-9 tuinfungicide te maken.
  • U krijgt de beste resultaten als u elke keer dat u tuinfungicide nodig heeft, een nieuwe batch mengt.

Stap 5

Breng een dunne laag universele olie aan op droge, gedesinfecteerde gereedschappen om roesten te voorkomen.

DIsinfectie van terracotta containers

Stap 1

Schrob terracotta containers met een staalborstel of schuursponsje in heet water en vloeibaar Castilië of niet-ontvettende afwasmiddel om schimmelsporen en zout- en minerale afzettingen te verwijderen. Als er hardnekkige plekken achterblijven, schraap ze dan weg met een mes.

Stap 2

Zet de containers in een emmer. Bedek ze volledig met een 1-op-9 bleekoplossing. Laat ze 10 tot 15 minuten weken.

Stap 3

Was de containers met zeep en warm water. Spoel grondig af met warm water.

  • Breng een dunne laag universele olie aan op droge, gedesinfecteerde gereedschappen om roesten te voorkomen.

Stap 4

Zet de bakjes in een emmer en bedek ze met koud, schoon water. Bewaar ze daar totdat u klaar bent om ze te gebruiken. Dit hydrateert het poreuze materiaal, zodat het geen water van je planten afvoert.

Snoeien

Stap 1

Vul een plastic spuitfles met een 1-op-9 bleekmengsel wanneer u snoeit of deadhead.

Stap 2

Maak al uw sneden met een schone, scherpe schaar.

Stap 3

Sproei je gereedschap in met een bleekmengsel als je klaar bent met het trimmen van de eerste plant. Bedek alle oppervlakken grondig tot het punt van afvoer.

  • Zet de bakjes in een emmer en bedek ze met koud, schoon water.
  • Sproei je gereedschap in met een bleekmengsel als je klaar bent met het trimmen van de eerste plant.

Stap 4

Veeg de vloeistof van het gereedschap met een schone, zachte doek voordat u naar de volgende plant gaat. Dit voorkomt de mogelijkheid om niet-gedetecteerde schimmel en andere ziekteverwekkers van de ene plant naar de andere te verspreiden.

Stap 5

Raap alle afsnijdsels op en vernietig ze meteen. Ziekten en plagen worden naar uw tuin aangetrokken door rottende vegetatie. Gooi ze niet op de composthoop.

Hoewel u zich misschien zorgen maakt dat bleekmiddel een ernstige chemische stof is, kan het u een beter gevoel geven te weten dat zelfs biologische tuinders zweren bij het materiaal voor de bestrijding van tuinschimmels.

Als je weet dat een besmettelijk organisme je tuin infiltreert, verhoog dan de bleekverhouding tot 5 delen water en 1 deel bleekmiddel.

Meng bleekmiddel nooit met een ander schoonmaakmiddel. Het resulterende gif kan u ernstig schaden of zelfs doden. Door bleekmiddel te mengen met azijn of ammoniak komen zeer giftige chloorgassen vrij.


Bekijk de video: Dark Wash Jeans to Light Wash Jeans - How to Bleach Denim (Oktober 2021).