Informatie

Duivenrassen: Adana Dewlap

Duivenrassen: Adana Dewlap

Oorsprong en kenmerken

Het is de belangrijkste duif die wordt gekweekt in de Çukurova-vallei, in Turkije, een gebied waar hij vandaan komt. Verspreid over de tijd in veel regio's heeft het tot veel subraces geleid.
De Adana Dewlap is een sterke en snelle vlieger, waarvan het belangrijkste kenmerk is om grote hoogten te bereiken, hoger dan 200 m, en dan te duiken met een snelheid die 130 km / u kan bereiken. Zijn sportieve leven kan oplopen tot 8-9 jaar.

Adana Dewlap (foto www.geocities.com/adanawammen)

Adana Dewlap (foto http://dewlap.blogcu.com)

Adana Dewlap (foto http://dewlap.blogcu.com)

De trainingsfase begint rond de tweede derde maand, terwijl paren rond de zevende maand worden gevormd. Mannetjes worden beschouwd als de beste vliegers, maar vrouwtjes kunnen ook goed presteren. De voortplanting is beperkt tot een of twee broedsels, omdat dit de kwaliteit van de vlucht negatief beïnvloedt.
De beste tijden om te vliegen zijn de tijd van uitkomen en verkering. Tijdens het uitkomen (de eieren worden slechts 10-12 dagen gelaten) hebben de dieren een sterk instinct om terug te keren naar het nest, maar de periode waarin de beste prestaties worden verkregen, is die van de balts, waar het mannetje verbazingwekkende evoluties uitvoert om de vrouw.
Er zijn twee soorten Adana Dewlap, één met een korte snavel, Töme genaamd, en een andere met een langere snavel, Tartaç genaamd. De laatste heeft de voorkeur in het Adana- en Ceyhan-gebied, terwijl de eerste meestal in het Tarsus-gebied wordt gefokt.
De Adana worden over het algemeen gevlogen in kits van 2-5 dieren die twee hoofdsoorten duiken kunnen uitvoeren: de "Straatduik" en de "Schaarduik". De eerste wordt uitgevoerd met de vleugels stevig aan het lichaam bevestigd, in de tweede kunnen de duiven met hun vleugels flapperen en hun snelheid verhogen. Video: http://www.youtube.com/watch?v=FZqY74LBBFg

Copyright © website - ISSN Code 1970-2620 - Webmaster: Marco Salvaterra - [email protected] - Privacy


Video: Adana Dewlap diving pigeons Manchester UK (Oktober 2021).